Hittan versenyekHittan verseny – kerületi forduló a Tekóban – 2016. április 8.

 

Mind a négy számítógép teremre szükség volt ahhoz, hogy a mintegy 150 gyereket és fiatalt le tudjuk ültetni csoportonként a Kiskunhalasi II. Rákóczi Ferenc Katolikus Szakközépiskolában és Gimnáziumban. Ennyien indultak ugyanis a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye Hittanversenyének kiskunmajsai espereskerületi fordulóján. Így is két turnusban versenyeztek a jelentkezők: előbb a hetedik-nyolcadikosok és a középiskolások, majd pedig az ötödik-hatodikosok. Különlegessége volt a versenynek az az újítás, hogy idén először online módszerrel kellett kitölteni a teszteket, vagyis számítógépen történt a feladatsorok megoldása. A gyerekeknek és fiataloknak – nem túl nagy meglepetésre – tetszett ez az újdonság. 

Legtöbben Kiskunhalas egyházi iskoláiból, vagyis a Szent József Általános Iskola és Óvoda, a Szilády Áron Református Gimnázium és a II. Rákóczi Ferenc Katolikus Szakközépiskola és Gimnázium tanulói közül neveztek be a versengésre. Érkeztek azonban csoportok és egyéni megméretkezők Kiskunmajsáról, Csólyospálosról, Kömpöcről is. Nagy öröm volt számunkra, hogy mind Halasról, mind Majsáról indultak nem egyházi intézményekben tanuló diákok is. 

Amíg a versenyzők egyik fele a feladatsoron dolgozott, addig a másik fele a házigazda iskoláról hallhatott rövid bemutatást, majd Dr. Finta József helynök, plébános atya vezetésével rövid áhítaton vett részt. Miután mindegyik korosztály befejezte a versengést, a diákokat köszöntötte Téglás László, az intézmény igazgatója. Végül a helyezettek okleveleket, jutalomkönyveket vehettek át Dr. Finta József atyától. Minden induló kapott emléklapot és egy kis szelet édességet. 

Hálásan köszönjük a felkészítő hitoktatók, hittanárok munkáját, különösen Boldog Tamás kiskunhalasi hittanárét, aki a verseny fő szervezője és koordinátora volt.

A Hittan Verseny espereskerületi fordulójából a következő diákok jutottak tovább a jánoshalmi egyházmegyei döntőre:

5-6. egyéni: Ercsi Dániel – Kiskunhalas, Szent József Katolikus Általános Iskola  és Óvoda 

5-6. csoport: Vígh Viktória, Börcsök Bianka, Majkuth Csenge - Kiskunhalas, Szilády Áron Református Gimnázium. 

7-8. egyéni: Telek Péter - Csólyospálosi Általános Iskola 

7-8. csoport: Lintner Aliz, Ilovai Bálint, Tóth Lujza Luca – Kiskunhalas, Szent József Katolikus Ált. Iskola és Óvoda. 

Középiskola egyéni: Telek János – Csólyospálos

Középiskola csoport: Korom Zsófia, Sárvári Áron, Kiss-Pető Apor - Kiskunhalas, Szilády Áron Református Gimnázium.

 

Dr. Finta József